Nuffnang - klik a'd > a'd klik blik tabung anda

Mai Mai Follow

31 December, 2009

shAK buday Wif Jco

just a small celebration for ur buday...
mz. nurul shakirin @ shak @ erin...

hope u enjoying de memonts with me and yan.. ~aite
Align Center

22 December, 2009

Bila berlaku kemalangan

Perkara-perkara yang anda harus lakukan apabila berlaku kemalangan
( tidak kira samada anda yang melanggar atau di langgar )


1. berhenti di kawasan yang ada kenderaan lalu (elakkan di kawasan sunyi)

jika : berlakunya kemalangan di kawasan yang sunyi. Catat no plate kereta, kalau boleh amik gambar (kalau hp anda ada kamera). Dan terus menuju ke balai yang berdekatan (ditakuti ada unsur2 jenayah)



2. bertukar no.lesen & telefon & no.plate (sesama pemandu)

pastikan : anda bertukar maklumat untuk memudahkan proses report supaya jika pemandu yang lain tidak membuat report maka anda telah mempunyai cukup maklumat.



3. terus menuju ke balai polis yang berdekatan untuk report (dalam 24jam)

kadangkala : apabila sampai dibalai polis yang berdekatan pengawai yang bertugas akan menyatakan samada kawasan kemalangan termasuk dalam lingkungan kawasan balai berkenaan atau tidak. Jika tidak sekali pun anda masih boleh terus membuat report namun kemudian harus ke balai polis yang dimaksudkan.



4. hantar kenderaan ke bengkel
(minta anggaran hari kereta dibaiki untuk memudahkan anda mencari inisiatif lain untuk bergerak)


selalunya : akan ada wakil2 bengkel yang memang selalu berurusan dengan balai berkenan. Mereka akan datang dan menawarkan perkhidmatan. Terpulang kepada anda untuk membaiki kenderaan di bengkel mereka atau tidak. Jika anda mahu mebaiki di bengkel lain pastikan bengkel kenderaan boleh (claim insuran) kerana bukan semua bengkel kenderaan ada perkhidmatan ini.


p/s : berhati-hati di jalan raya.


19 December, 2009

ORPHAN

Dvd : ORPHAN

Genre : Ganas (18thn keatas)


Trauma yang teruk dialami kerana kehilangan bayi ke-3 yang dikandungi. (mati dalam kandungan) membuatkan Kate merasa runsing. Akhirnya membuat keputusan untuk mengambil anak angkat bagi mengisi kekosongan hidup dan menjadi peneman untuk dua lagi anaknya.


Kate dan John mengambil seorang kanak2 perempuan yang bernama Easther setelah melihat kematangan Easther dalam percakapan serta tertalik dengan lukisan2 yang dihasilkan olehnya yang menarik untuk kanak2 berusia 9 tahun.Kate dan John mempunya seorang anak lelaki dan perempuan. Pada mulanya segalanya berjalan dengan lancar.


Namun satu demi satu kemalangan berlaku dan semuanya cuba menuding jari kepada Kate.

Kate mengetahui bahawa Easther berniat jahat untuk membunuh anak2nya serta menggoda suaminya setelah mendapat tahu asal usul Easther. Dia cuba untuk menyelamatkan keluarganya dari dibunuh oleh Easther.


Easther adalah pesakit jiwa yang mana dia terperangkap didalam tubuh kanak2 berusia 9 tahun. Dia pernah terlibat dengan satu kemalangan yang ngeri yang mana dia menbunuh seluruh keluarga angkat setelah dia tidak berjaya mengorat bapa angkatnya.


Akhirnya Easther terbunuh dan Kate berjaya menyelamatkan ahli keluarganya.

12 December, 2009

Hari Keputeraan Selangor

“hari keputeraan sultan selangor”

Weee…… so im enjoying myself at home, helping my mum preparing for lunch. And just
facebooking plus I update my blog.. hehehehe (finally after several day have been trying to re-post)


~ At nite
ayie + yana + yan + mimi + me.. (ya…. Me the cute a’d…;p)

Planning having dinner together around ‘de curve”. Then yana + ayie arrived earlier then me…and waiting for me at Jco.
We decide to eat rice (of course we are hungry, yup.. eat times… ) Finally we choose ASAM PEDAS… Our menu of the nite… yeeehaa… 1. ASAM PEDAS IKAN MERAH 2. KAILAN MASAK IKAN MASIN 3. AYAM BEREMPAH. Ayie >> char keow teow… After finishing our meal we enjoy song from live band. “l.o.ve and etc” Early I asked yana to bring along her camera so we cant snap..snap.. photo.. (haruslah kn bergewdiks wajib tu… ;p) Here are “the gewdiks frenz” Thanks everyone.. enjoys ur meals.. n sleep tied.. nite..nite.. ~aite

11 December, 2009

KuLim , KEdah

Day One

3hb Dis 2009 ( khamis )


.: kami ( a’d, ayie, yan, eda, usop, fiza ) berkumpul di rumah ayie lebih kurang pukul 10pm. Kami bergerak dengan 2 kereta (kelisa + persona) dan mengisi minyak lalu memulakan perjalanan melalui tol subang..

......................................................................................................


Day Two

4hb Dis 2009 ( jumaat )


.: kami sampai lebih kurang pukul 6pagi di juru setelah berehat dan tidur di beberapa tempat. Kemudian kami pagi sarapan di pelita (aik.. mamak???)


.: kemudian kami menuju ke rumah famili pengantin untuk meminta kunci

(mau tidor lagi… heheheh.. kengantukan nie.. ) setelah amik kunci kami tidor around 11pg bangun untuk memulakan aktiviti.. weeee…


Yg pertama.. sg.sedim.. kami daaaaataaaangg…



Atucara : THERE TOP WALK SG.SEDIM


Entrance fees : RM 10 per head


.: menurut akak yang menjaga kaunter tempoh perjalanan lebih kurang 45minit.

Tapi kami hanya tersenyum dalam hati “mesti lebih nyer bergewdiks bergmbr..”

Huhuhuhu…agak gerun juga sebabnya titi besi yg berjaring untuk kiri dan kanan serta anda bole melihat terus ke bawah (hutan / sungai ) melalui celah2 jaring.

Bila titi bergoyang muka masing2 berkerut… huhuhuh…


.: macam2 pokok yang dapat dikenali di sepanjang perjalanan. Kerana tertera papan kenyataan sebagai bahan untuk mengenali lebih dekat pokok2 yg terdekat. Setelah kami mahu pulang baru lah kami bertembung dengan 2 kumpulan yang berlainan yang baru mahu memulakan ekspedisi.


Peringatan :

sila pakai kasut yang sesuai elakkan kasut yg bertumit. Ditakuti tesangkut di jaring..

..............................................................................................


Day Three

5hb Dis 2009 ( Sabtu)

Aturcara : AKAD NIKAH



.: acara angkat nikah dilakukan di masjid berdekatan. Kami semua tiba tepat pada waktu 8.30pagi.. sementara kami menanti pengantin bersiap kami pun bergambar sakan. Kemudian kami bergerak ke masjid. Lebih kurang pukul 10.30 pagi acara dimulakan. Kelewatan disebabkan ( ustaz sakit perut ) dan kelewatan saksi untuk masjid akad. Akhirnya semuanya berjalan dengan lancar dengan sekali lafaz sahaja. Setelah selesai semuanya acara bakal bersanding bakal berlangsung…



Aturcara : SANDING.



.: Pengantin menuju ke tempat sanding diluar sambil menyaksikan persembahan silat dari kanak-kanak perempuan cilik. Di iringi oleh kumpulan gamelan yang betul2 di belakang pengantin. ( keadaan agak pekak sikit sebab bunyi yang kuat )


MLM.. kami p layan movie NINJA ASSASSIN.. Huhuhuhu.. wee.. enjoys..

...........................................................................................


Day Four

6hb Dis 2009 ( Ahad )


Aturcara : Hutan Lipur Bukit Hijau


.: mandi air tejun acara terakhir kami di kulim kedah. Menikmati keindahan alam jauh dari kiruk pikuk kota mmg menyeronokkan. Yang pasti kami akan datang lagi..weeeee….


10 December, 2009

NINJA ASSASSIN ~owh.. rain...

NINJA ASSAsSIN

7.50pm

Sunway Karnival Mall, Kulim, Kedah


Sinopsis :


Suku kaum Ozunu dilatih untuk menjadi NINJA sejak dari kecil lagi..

Adalah antara mereka2 yang kuat dan menjadi harapan tok gurunya untuk menggantikannya.

Dia mula jatuh cintan dengan anak tok guru tersebut.

Dan menyimpan dendam kerana tok gurunya telah membunuh anak perempuannya

di depan semua pelajarnya ketika dia cuba melarikan diri..

Apabila dia di iktiraf sebagai NINJA setelah berjaya membunuh orang yang dikehendaki tok gurunya. ……….

Melarikan diri dan cuba untuk melindungi mereka2 yang akan dibunuh.

Dipercayai golongan NINJA ini disokong oleh sesetengah golongan untuk kepentingan mereka bersama.

Namun akhirnya kubu latihan mereka berjaya di musnahkan.


p/s : i like ganas stori.. huhuh..

01 December, 2009

exploding my art side.. ;p

i've been designing for one of my junior high school for her tittle blog... huhuh...
cik adyra zainal.. (please click the name)...

this is the best and she want it...
hopefully u will always smile when u open and editing your blog..

chill my dear... lot's of luv.. a'd..

29 November, 2009

mlm hujung mingguku

Hari nie sume org ( i means my famili pegi ke perak..famili day)
xdapat join coz next week 2 week berturut mtk cuti hari sabtu..
jdk xnk la anti bad record plak..
lagipun blum lagi con4m dgn compony baru ni..
walaupun dh lepas appraisal.. harap2 bos.. sye nk naik gaji.. lalala..


PAGI + TGHARI + PETANG
> buat sarapan ( mee goreng jerk ) anda bersiap2 poie kje.. gila mlas sbb jumaat cuti kn.. '' hari raya haji '' so bler kne kje satu hari pastu cuti blik sgt2 la mlas..jln raya agak lengang.. tp xde clear sgt.. mybe ada yg blik kg pagi hari.. keadaan masih terlancar.. sampai opis pun xde la awal sgt..
ada nasi lemak + roti canai.. breakfast of the month..

> goreng nugget jerk.. layan jela.. janji isi perut..

> blik kje g bank jap.. pastu blik umah.. berangan nk basuh keta.. (tpi last2 xberjaya.. ) mne x bali jerk basuh baju, jemur , basuh pinggan & kemas umah.. pastu dh flat.. layan hindkustan dgn adik.. hwahwhahw...
hindustan pun hindustan la..

( teringat zaman layan 'kuch2 hota hei .."...betul ker ejaan nie.. ~layan )


MLM
> disebabkan tghari xde mknan + mlas nk masak.. maka mlm tu pkul 7++ dh kelaparan , then sms sume org... sume org bz.. ;'(... hahahah...padan muka diri sdr..
sape suh mlas masak.. apa lagi mulakan xtvt merayap...

> apa lagi merayap jap dkt the curve.. beli brg dkt watson.. (waaaahh... pokok xmas die.. )
mnarik gilersssss....... rugi bangat x bwk kamera.. ;p

> g uptown beli keow teow goreng + dvd.. blik lyan dvd + dinner...

...............................................................................................................................

Movie DVD :
IMAGINE THAT
- Eddie Murphy...

Sinopsis : E.M nie ada sorang ada perempuan yang susah nk tinggalkn (blue blanket)..
kiranya mcm bantal busuk la.. E.M agak serabut sebab kerjaya die terguagat gara2 ada sorang lagi akauntan yang cuba untuk bersaing dgn die.. E.M nie mmg workholic.. so anak perempuan die amik langkah untuk merptkn hubungan diorg dgn konon2nya dpt berhubung dgn dunia imginasi anak die dan mebantu E.M dlm menyelesaikan masalah kerjanya.. namun akhirnya si kecil itu juga yg mendapat perhatian E.M bukan lagi kerjaya nya.. wink..
................................................................................................................................

pastu lyan Facebook + Blog + Twitter... heheheh.. layan jela..

pastu wish ayie... " hepi... bufday... welcome to 24th club "

27 November, 2009

gather SAPIT & ayie bufday

Semuanya bermula pada 25hb Nov 2009...
(hari kami melawat amilia ani yang baru bersalin anak sulungnya
bernama AMIRUL FARIS..)

> tangan ku gatal menaip sms berbunyi..

" sapit... sombonk... buek.;P "

> then tiba2.... " Do u miss me...." lagu eminem ft jessica simpson berkumandang..

" ye.. cik ad... wat up..."


maka berterusan la beberapa sms...
maka dgn tdk segajanya mengetahui sapit d sni, i mean kelana jaya..
after tgk milia n baby..
me + sapit + ayie + yan having dinner dkt kdai mkn muslim dkt area kj..
then we decide to be continued out hang out coming thursday...
........................................................


Lokasi : Uptown Damansara, Petaling Jaya
Waktu : 8.45pm keatas
Agenda : Dinner with sapit coz die last kt kj hr sabtu + bufday ayie..

> smpi sje trus meROGER.. siapa2 yg dh smpi.. n.. apa lagi..
its mkn time.. order my favour food..

>> keow teow goreng <<

then sorank demi sorank datang.. we chit chat.. we argue.. we eat..
n we all celeb8 early bufday ayie.. with Jco Donut.. hwahwahwa...


...> adzani
....> jasry khairee
.....> shahfiq fazhari
......> nurul shakirin
.......> siti sarah & siti nabila
........> akashah
.........> nadia
..........> norafizan
...........> yusuf ismail
............> norliana
.............> tq to those yg coming.. to meriahkn tat nite..

maka sambungan lepaks di McDonald K.D... sgt2 frust coz dessert xde..
" dessert xde kak .. cair..".. perg sentap ak dgr..
adeh.. maka lepaks jela.. smbil minum2 + mkn fries...

pulank mlm tu lyan fb then.. ZZzzzzz....




P/s : post kali nie without picture.. n ayie xtau rmai yang akan join lepaks.
it kind of surprise for him. n also for sapit yg dh lme menghilang..

24 November, 2009

Kayuh Beskal with de geng !!

kategori : posink + poyo...

hwahwawh... mula2 sewaktu nk memilih basikal semua kelihatan gumbira..
(alamak.. mana gmbr sofia ... oh.. time nie sofia tgh strugle nk balance naik basikal..;p)
posink sakan la apa lagi..pastu msing tolak basikal bila dh mula track ke-2
yg mmg naik bukit.. yang pasti guna "gear 1" ye kwn2.. hhehehe..
lihat aksi kami semua yg menolak basikal..
p/s: ayie cover jek nie.. mntg2 die yg capture gmbr..;P



kategori : haiwan + aktiviti

ada bermacam2 haiwan yang boleh ditemui di TPM.
antaranya burung kak tua, landak, arnab, rusa.. dan etc..
salah satu tarikan yang utama RUMAH 4 MUSIM... tp syg.. sekarang
sedang diubahsuai untuk pertukaran musim dan sehingga disember
baru akan dibuka semula kepada semua...
aktiviti lasak PAINTBALL juga bole dilakukan disni..


kategori : SKYTREK ADVENTURES...

ini lah yang disbut a'd dlm post yang lps.. cber perhatikan betul2..
flying fox di dalam hutan yang bersambung2..
lawati www.skytrek-adventure.com..

hehehe... acara melompat x jadi tu tiada kena mengena dgn aktiviti lasak ini..
hahahah..


p/s : info refer previous post about TPM . tq

21 November, 2009

A'd so in love with ALICIA KEYs song

Alicia Keys - Doesn't Mean Anything

Used to dream of being a millionaire, without a care,
but if I’m seeing my dreams and you aren’t there,
’cause it’s over,
that just wont be fair, darling.,


I’d rather be a poor woman living on the street,
no food to eat
’cause I don’t want no pie if I have to cry
’cause it’s over
when you said goodbye


All at once
I had it all
but it doesn’t mean anything
now that you’re gone
from above,
seems I had it all
but it doesn’t mean anything
since you’re gone


Now I see myself through different eyes
it’s no surprise
but being alone would make you realize, when it’s over
all in love is fair
I shoulda been there, I shoulda been there, I shoulda shoulda


All at once
I had it all
but it doesn’t mean anything
now that you’re gone
from above,
seems I had it all
but it doesn’t mean anything
since you’re gone


I know I pushed you away
what can I do that would save our love
take these material things
they don’t mean nothing
its you that I want


All at once
I had it all
but it doesn’t mean anything
now that you’re gone
from above,
seems I had it all
but it doesn’t mean anything
since you’re gone


p/s : colour lyrics was so meaningful.. rite...??

18 November, 2009

A'd cycling @ TPM wif AYIE & YAN

................................................................
TAMAN PERTANIAN MALAYSIA
SEKSYEN 8
SHAH ALAM
................................................................


Ayie + a'd + yan....
plan yang memang sangat2 last minit.. tp akhirnya berjaya.... weeee......

bayaran masuk > dewasa rm3.00
kalo korang rasa nak diskaun dtg la 50 org keatas.. key... agagagaga..
and kalo anda veteran juga ada diskaun.. jgn risau...

basikal > rm5.00 ( + rm1.00 each hrs)
kalo ada kerosakan anda akan diminta untuk membayarnya.. bergantung kepada kerosakan yang menimpa basikal anda.. ( naik bukit sila guna gear 1 ) terima kasih...;)


ada 2 track....
kami mencuba trak pertama.....

1st pit stop..
taman padi

~ ada 4 petak padi ... dari yg baru dibajak hingga yang padi kekuningan.....ada titi zing zang... ugugugu... mnarik....dan kami berposing la apa lagi...

2nd pit stop...
taman arnab.

~ kecewa gila sbb arnab dh x... :'(

3rd pit stop

taman haiwan

~ ada pelbagai haiwan... burung2...

~ ada titi gantung...

dan patah blik... kalau anda terus akan menuju ke tapak perkhemahan...


kemudian kami mencuba trek ke2...


1st pit stop...
tepi jln jerk.....;p

~ dh kepentan gila xlarat nk mengayuh... duduk sambil bersembang dan diskusi.. sambil ayie mengeluarkan palmplet SABAH... wakakaka.. pastu kami meneruskan perjalanan...

2nd pit stop..
SKYTREK ADVENTURE...
~ tempat nie mmg mnarik giler.. lebih kurang macam flying foz.. tp ada lagi pelbagai benda2 yg bergantung..
hhahaha.. xtau macamana nk descripe next time bole dtg cube....

.................................................................
ada macam2 lagi xtvt yg boleh dilakukan..
> paintball
> kayaking
> flying foz
> taman 4 musim
................................................................

dan kami pulang....
menuju ke KD tuk lunch dgn DYA..
mlm kami hang out di uptown... dinner....

p/s : isha pernah tr skytrek mybe bole juga kita semua try anti.. wink..;)


14 November, 2009

Kawan2 A'D bertunang

Bulan oktober 2009 mencatat sejarah apabila dua rakan kami sama-sama menjadi tunangan orang.. alhamdulillah.. insyallah tahun depan kami dapat makan nasi minyak.. huhuhuuh.....

tarikh : 17hb oktober 2009
place : rumah parent Eda @ KJ

majlis eda, ad agak kelewatan skit gara-gara ada drama swasta skit.. oleh.. QF.. pape pun.. sampai jugak pada time yang paling penting yakni MAKAN.. hwa..hwa..hwa..
(p/s: nie kalo eda bce mau die pelangkung..) dan acara kami bersambung pada mlm hari ke rumah dya untuk OPEN HOUZ.. huhuh.. di KD... weeeee..... mkn lagi.. nyum..nyum....;p


tarikh : 24hb oktober 2009
place : rumah parents Dya @ KD

seorang demi seorang mula mengambil satu lagi langkah ke hadapan ~ alam bertunang. dan jika tiada aral melintang akan memasuki gerbang perkahwinan.... huhuhu...
dan akan terasa lah kerna mereka akan menjadi ISTERI ORANG.. waaw... ;p


anda suka imej baru blog sye... ;p................ komen jgn x komen....buek....

12 November, 2009

>> ZAHRAT AL KHALEEQ <<


the variety of food.. (arabic food of coz.. ;p)
the restaurant was around ampang point..( not sure coz sara+kashah lead the way )
known as ARAB STREET. the restaurant serve variety of arabic food + shisha + etc...
.
nabila > sara sister.... with her big card and balloon.. HEPI BUFDAY GURLZ....:P

05 November, 2009

lunch @ NOODLE STATION


its been 3 months im working with my new compony SIXNY. and i have joining some of the events like MOONCAKE FESTIVAL, BIRTHDAY PARTY & BREAKFAST on saturday.

working as a junior interior designer with other 2designer n my H.O.D was fun. even thought sometimes there was an argument between the click. my scoop of work was designing a pattern of tiles+3d for certein area+designing a panel for showroom.

and we (ain, eda + me) having lunch @ NOODLE STATION.. auw.. nice... huhuhu..


p/s: Q.F jom p bile u dh trun sni balik key.. weeee.. huhu...

04 November, 2009

cloudy with a chance of meatball

Movie : cloudy with a chance of meatball…

Time : 8.45pm

Place : Tropicana mall (gsc)

Together with : sara, kashah, qaayum, a’d

Mengisahkan knk2 genius yg suka mereka cipta tetapi setiap ciptaannya akan berakhir dengan bencana.. dari kecil hingga lah dewasa die suka mencipta. Dan ibunya percaya dengan kebolehannya. Manakala ayahnya hanya mahu die bekeja di kdai pancing ayahnya. Namun apabila die berjaya mencipta mknan melalui ciptaannya bagi menggantikan sardine yang menjadi mknan hariannya die diangkat kononya sebagai wira. Namun keadaan semakin tidak terkawal dan bencana mula menimpa akhirnya berjaya mencari solution untuk memperbaiki keadaan atas dorongan ayahnya setelah die hampir putus ada.. chaayyyyooook…

Mode : enjoys…


13 October, 2009

Beraya Sakan

mkn2 di rumah sye....
yg organize kecil2an hanya tuk kwn2 yg rpat...
luv's u guys. tq. for coming...
place : rumah mama+papa
time : 2pm - 8pm
theme : baju kurung + baju melayu


saida + me...
my childhood frenz....
yang sme tinggal dkt subang airport...
sudah berkerja.. berminat?? hahaha....

macamni kalo masing2 xpenah jumpa cemin besar...
my hous der de biggest cermin.. yg sume akan TERUJA.. hhaha...
tp part of my frenz jek ada yg dh blik....


dan seterusnya .. terus berGEWDIKS..

HAHAHA... nantikn yang lebih clear dr kamera yayie...


key.. promote skit.... kawan2 sye...
dr kiri : yan, mimi, me, fiza..
tq to......
usop, eda, roziah, aleeq, kashah, sara, ayie, elly,
qaayum, yana, wan, yan, fiza, intan,
alin, sheck, p, amin, nadia, apek, saida, & x-portland..
for coming.. luv ya... muah...

10 October, 2009

a perfect gateway

mengisahkan pasangan kekasih / suami isteri yang pergi honeymoon mendaki gunung.
honeymoon trip yg akhirnya membawa kepada pembunuh bersiri yang di cari..


tgv one utama
8.30mlm
a'd, qaayum, ayie

08 October, 2009

PINK MOTNH

Di seluruh dunia. Oktober diraikan sebagai BULAN KESEDARAN PAYUDARA. Dan pastinya PINK (merah jambu) menguasai rona kehidupan untuk bulan ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai barah payudara ini :

Talian : 03 – 7954 0133
Email : info@breastcancer.org.my
Laman web : www.breastcancer.org.com

Petanda payudara ….
> ketulan pada sebelah sahaja. Jika ia rasa licin dan boleh bergerak di bawah kulit kemungkinan ia sista yg berisi cecair. Jika ia rasa padat, ia mungkin fibroadenoma – ketumbuhan tak berbahaya. Namun , kedua-duanya boleh jadi petnada barah , jika kamu ada satu , segera berjumpa doktor.

> pedih pada putting. Sakit seperti digigit serangga, benjol kecil ataupun ruam pada putting yang hilang selepas beberapa minggu mungkin petanda penyakit paget, sejenis barah payudara.

> kulit kedut pada sebelah payudara. Jika kulit berkedut ( seperti kulit oren ) ia mungkin biasanya berlaku pada kaki wanita, tapi bahagian dada juga menjadi sasaran utama. Perhatikan saiz yang berbeza, diameter lebih besar dari pemadam pensel dan tompok semakin membesar.

noted : lelaki juga boleh mendapat penyakit ini.. (info from EH! october 2009)

25 September, 2009

eid mubarak datang lagi

hari raya baru-baru ni my familia n my sis familia beraya d melaka. kami bertolah around 12.30 slps sembahyang raya n selepas selamat menjamu org yg dtg beraya d pagi rye.

kami smpi melaka lbh kurang 2jam kemudiannya keadaan jln raya tdk sesak tp byk keta. dan kami terus beraya rumah sedara mara...

perhatikan gmbr d atas pelbagai mknan menarik yg ad jumpa sepanjang beraya.



1. rendang ( rumah kami masak mlm rye )

2. kek ( rumah kak zizi di dalam nya ada cheese n jem )

3. air soda n air sarsaparila ( air nie manis tp x bergas )

4. ketupat ( sarung nya di anyam ayah ku )

5. kuih rye ( biskut yang disalut coklat, dan di gelek kacang )

6. kuih rye ( biskut die biasa ja tp berbentuk tembikai. comeikn )

( tulus jiwa ramadhan- anak ke-2 kak zizi )

jalan2 beraya thn nie berjln lancar. dan masuk rye ke-2 kami pulank ke KL. pada mlmnya. rye ke-3 kami beraya di rumah tok jang,kak zizi & kak nyah ... akan bersambung.....

15 September, 2009

Selamat Hari Raya

a'd will be away until next tuesday (22nd sept 2009)
malacca here i comes... hehehehe...

11 September, 2009

S A L E


Dda Goboks having our first sale..... ENJOYS.....!!!

10 September, 2009

lalalalalalalalala

me n sara

me @ felda @ pahang

me @ site


luv's to take feet picture...
hehehehe... wanna collect more...
help me plz... cant??
dont take my picture when u guys meet me
take my feet , yeah... hahahaha.. (gilas)

04 September, 2009

ARMADA SI PARI




PENGHIJRAHAN ARMADA IKAN PARI
Bagai dedaun yang terapung-apung di tengah lautan,
beribu-ribu Ikan Pari kelihatan berkumpul di lautan Mexico .
Kejadian yang memukau ini dirakam ketika armada makhluk-makhluk
ini melakukan penghijrahan.
Dengan meluncur di bawah ombak, ia mengubah lautan biru menjadi kuning keemasan..
Seorang jurugambar amatur, Sandra Critelli merakam foto indah ini.
Katanya,
“Seperti lukisan… permukaan air seperti dipenuhi dedaun musim luruh yang melayang ditiup angin.

01 September, 2009

my new love's


my new office provided me with these...
what??????
i got 2 computer..???
everyone was so jealous....
...
..
.
more closer.....


tadaaaaa.....
yes MACBOOK PRO...
sometimes getting confused coz the function not same with my laptop (acer)
but its okey..
i learn more...
and... im in love's with it...
oh... my mac at office..
you are so gorgeous....... wink....;p

24 August, 2009

have FUN